VersaLifts ™ The best kept secret and newest must have in your gym bag

De vraag naar…

VersaLifts

Programmering in de wereld van functional fitness bestaat grotendeels uit hybride training. Deze methode combineert Olympic liften, krachtsport met plyometrische en cardiovasculaire bewegingen. Met de squat als basis bij het Olimpyc liften kan het vinden van de juiste schoen bij deze programmeringen lastig maken. Lift schoenen oftewel lifters zijn ideaal voor de squat bewegingen, maar beperken je bij agility bewegingen. De standaard trainings schoenen zijn vaak juist ideaal voor agility, maar hebben een te lage hak waardoor het squaten voor atleten met minder enkel mobiliteit bemoeilijkt word.

De stille vraag naar een betrouwbare derde optie is dus aanwezig.

Van beginner tot elite…

Beginnende atleten zullen veel profijt hebben van de VersaLifts™ om zo de mobiliteit en squat techniek te verbeteren. Maar ook zeker voor de elite atleten zijn de VersaLifts™ handig tijdens workouts waarin sommige bewegingen vragen om lifters (overhead squats, pistols)  en andere om de soepelheid van een standaard trainings schoen (double unders, box jumps).

VersaLifts ™  zijn ideaal voor:

  • Pistol Squats
  • Overhead Squats
  • Front Squats
  • Thrusters
  • Cleans
  • Snatches
  • Wall Balls
  • Box Jumps
  • Double Unders

En alle workouts die een deel of combinatie van deze bewegingen bevatten.

Help het verbeteren en herwinnen van de juiste squat houding.

Versalifts-hetwodwinkeltje.nl

Kwaliteit boven kwantiteit!

Kwaliteit tijdens de squat beweging is belangrijker dan het behalen van zoveel mogelijk “reps” voor de gezondheid en veiligheid van elke atleet. Een juiste kinetische houding zorgt voor, het juist verdelen van druk, het voorkomen van asymmetrisch trainen, als deze houding niet in orde is kan dit de oorzaak zijn van vele klachten. Deze punten worden vaak vergeten om maar bij het te behalen aantal reps te komen, met als gevolg dat de enkels, knieën, heupen, rug  lijden onder de verkeerde houding en er kunnen chronische klachten ontstaan. De meeste atleten kunnen de squat houding makkelijk verbeteren door de hiel licht te verhogen en zo klachten voorkomen.

De squat als basis van alle kracht en conditie training.

Versalifts-hetwodwinkeltje.nl

Maximaliseer prestaties

Als atleten goed kunnen squaten en zo de gewichten op kunnen bouwen, is de mogelijkheid om te groeien in snelheid, kracht en explosieve energie gemaximaliseerd. Wat zich vertaald in betere algemene prestaties. Helaas hebben veel atleten last van te weinig enkel mobiliteit waardoor het behalen van de juiste houding onmogelijk is. Hierbij helpt het licht verhogen van de hak in de schoen!

Voor coaches…

VersaLifts™ zijn ook een zeer handige “coaching tool”. Het gelaagde VersaLifts™ zooltje kan in drie stappen verlaagd worden om zo clienten te coachen in het behalen en behouden van de juiste positie.

Shop de VersaLifts™ bij hetwodwinkeltje.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie