Wods In The Sun, mijn ervaring in Suriname 2020

Wods In The Sun, mijn ervaring in Suriname 2020

Wods In The Sun wat is dat?

Zoals velen van jullie weten ben ik in Februari/Maart 2020 in Suriname geweest. Yes dat was natuurlijk vooral genieten! Maar wat heb ik daar gedaan en waarom was ik daar eigenlijk? In deze blog lees je daar alles over…

In 2019 nodigde Marcha van Glaanen Weijgel mij uit om mee te gaan naar Suriname. Een aanbod wat ik niet kon weerstaan. We zouden 2 weken weg zijn, 3 uur per dag trainen, rusten, het land ontdekken en socializen in de over gebleven 21 uur per dag. Dat klonk als muziek in de oren nu ik bijna volledig hersteld was van een nare elleboog blessure!

Op naar “Mi switi Sranan”

Dus zo gezegd zo gedaan en op 25 Februari 2020 zat ik in het vliegtuig naar Paramaribo. Iet wat gespannen en tegelijkertijd zo blij als een Labrador pup…  Mijn aankomst op het Oxygen Resort was niet geheel vlekkeloos. Ik was even vergeten dat ik wagenziek ben en had dus geen tabletjes mee genomen. De hobbelige reis vanaf Johan Pengel international airport naar het Resort was dus wat heftig. Hahaha oeps! Gelukkig kregen we een dag de tijd om te acclimatiseren voor de trainingen van start gingen.

Taking time for yourself is precious!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let’s train our but(t) of! And do Wods In The Sun!

Op Donderdag 27 Februari was het zover, de eerste trainings ochtend ging van start om 9 uur begonnen we met de training bij Crossfit Paramaribo. Uiteraard werd de les gegeven door Marcha, bestaande uit conditioning, gymnastics en weightlifting. De lessen zijn in groepsverband, maar vergis je niet de aandacht is persoonlijk dus het voelde echt als een PT. Elke doordeweekse dag 3 uur trainen van 09.00 tot 12.00. Met het oog op persoonlijke doelen en het algemeen fit en sterk worden, blijven of verbeteren. Alles kwam voorbij, van pull-ups tot muscle-ups, van hardlopen tot assault bike en van deadlift tot snatchen! Laat je niet afschrikken door deze oefeningen. Alles maar dan ook echt alles kon worden geschaald naar niveau.

Mijn persoonlijke doel was vooral gewoon weer fitter en sterker te worden na mijn ruim 2 jaar durende elleboog blessure, een doel wat daar bij kwam was mentaal ook weer fit en sterk te worden en ook daarbij heeft Marcha mij kunnen helpen.

Stuk gaan tijdens de team workout…

                                                                                                                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What to do in your spare time?

In de overgebleven vrije tijd deed ik dus vooral aan zelf reflectie en rusten. Anderen gingen er lekker op uit, deden bezichtigingen overdag en gingen ‘s avonds lekker uit eten, naar het Casino of een Bar. Jazeker dat kon gewoon! Iedereen had zijn eigen doelen en kon deze dus naar eigen wensen invullen, een groepsreis waarin je je dus prima individueel kon bewegen. Niks was verplicht geen streng eet, slaap, train regime als jij daar geen behoefte aan had.

Ook stond er een weekend trip naar Plantage Fredriksdorp op de planning. Een prachtige reis door Suriname, over wegen en rivieren met een leerzame tour op de Plantage. Het verblijf daar was onwijs mooi midden in de natuur en omringt door geschiedenis die wij allen zouden moeten kennen.

Boottocht naar Fredriksdorp.

                         

 

 

 

 

 

 

Mijn cijfer voor deze reis? Is een dikke 10+ 

Suriname beviel mij wel en ik besloot een extra week aan mijn verblijf te pakken om lekker uit te rusten, geleerde lessen te verwerken en vooral nog even lekker in het warme klimaat door te trainen. Niet wetende dat de Corona crisis mij bijna permanent in Suriname zou gaan laten verblijven, maar dat is gelukkig goed gekomen hahaha…

Bijna 4 weken later zat ik met al mijn wijze lessen en heerlijk fittte lijf weer in het vliegtuig, een reis om nooit te vergeten en zeker nog eens te maken!

Odi Odi Sur! Hope to see you again in 2021!

Wat mij betreft een dikke aanrader, ga jij volgend jaar mee naar Suriname of misschien dit jaar nog naar Curaçao? Alle info omtrent de komende Wods In The Sun vind je hier

 

Een kleine foto reportage als toetje!

Peperpot Natuurpark en oude plantage

 

Peperpot natuurpark. Aapjes spotten in de jungle!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nature at Oxygen Resort

 

Wildlife at Oxygen Resort

 

Nights like these…